Axelväska i skinn BIORI 5126-S
Axelväska BIORI 5138-B

Vi är Biori!

Som direkt importör och familjeföretag har vi tillsammans över 40 års erfarenhet och kunskap av import och detaljhandel av skinnväskor. I webbutiken finns väskmodeller och accessoarer i skinn men även väskor och sminkväskor i syntet i det Svenskdesignade väskmärket BIORI Sweden. Som direkt importör finns många fördelar. Den största fördelen är direktkontakten med fabriken och garveriet. Denna kontakt resulterar i snabba beslut och att önskvärda ändringar på våra produkter sker i snabb takt. 

Väskan är accessoaren som du har med dig till jobbet, på resan och på fritiden. Den är personlig och ska passa just dig och uppfylla dina önskemål. BIORI väskorna är tillverkade i högsta kvalitet och på ett hållbart och funktionellt sätt i Svensk design.

Vår passion är att designa klassiska och stilrena väskor och accessoarer som är tillverkade på ett hållbart sätt. Väskorna är funktionella med smart förvaring och kan användas både till vardag och fest. 

Idag är mobilen en självklarhet för många av oss, något som alltid är med. När vi började med väskor för drygt 40 år sedan var mobilen en lådliknande lur som knappast fick plats i någon handväska. Sedan dess har mobilen utvecklats och idag är det en självklarhet att alltid ta med mobilen. Vi ringer, fotar, smsar och gör handlingslistor för att bara nämna några. BIORI 5139 är vår nya mobilväska i skinn som både har en justerbar axelrem och en handledsrem. I våra större väskor finns därför alltid en ficka för mobilen så man hittar den lätt. Läs mer om oss och tillverkningen längre ner på sidan.

Teknikern håller ett högt tempo och därför måste även vi hänga med i förändringarna och förbättra väskornas funktionalitet. Målet är självklart att kunna använda sin Biori väska länge. Idag är det en självklarhet för många att kunna ta med sin laptop hem efter jobbet. De flesta av våra jobbväskor har därför en vadderad datorficka samt fickor för laddare och annat smått som man vill ha ordning på. 

En klassisk Biori väska fylls med kvalitet, funktionalitet och hållbarhet i ett! Idag har vi ett 30-tal Återförsäljare över hela Sverige samt i Finland. Kontakta oss för att hitta din närmaste BIORI Återförsäljare. 

Tillverkning

Vår historia

Familjeföretaget Biori AB startades 2009, men kunskapen om väskor har funnits inom familjen i över 40 år. Med erfarenhet av agentur, importhandel, detaljhandel av både syntetväskor och skinnväskor vågar vi påstå att vi har väldigt bra kunskap om väskor. År 2016 tog jag över familjeföretaget Biori AB och är idag direkt importör av väskmärket BIORI Sweden. Skinnväskorna och accessoarerna designar jag själv. Ambitionen är att alltid försöka designa den perfekta väskan för att kunna användas vid flera tillfällen över lång tid. Söker du en väskan med kvalitet, funktionalitet och hållbarhet i ett så har du hamnat rätt! 

Hoppas du hittar favoritväskan hos oss.

Trevlig shopping!

Med vänliga hälsningar

Sofia Älverdal (ägare av Biori AB och designer av BIORI Sweden)

Tillverkning

Tillverkning

I garveriet och fabriken i Indien arbetar människor med olika bakgrund och kunskapen om tillverkning har överförts mellan generationer. Handväskorna fylls med kvalité och stolthet från skickligt handarbete. Skinnväskorna är tillverkade i ett semi-vegetabiliskt garvat buffelläder. Processen tar lång tid och under garvningen tillsätts inte några farliga ämnen som är skadliga för människa eller miljö. 

Hållbarhet

Hållbarhet

Väskorna tillverkas med naturmaterial och utan ämnen som är farliga för människa eller miljö. De anställda tillverkar skinnväskorna under bra förhållanden och barnarbete är förbjudet. För att säkerställa detta certifieras fabriken och garveriet vi samarbetar med för SA 8000 & garveriet följer REACH-protokollet. Skinnväskorna tillverkas av högsta kvalitet med YKK no 5 dragkedjor och metalldelar som är 100% nickelfria.