Vi är Biori!

Vid starten av familjeföretaget år 2009 satt först Lasse vid rodret men för några år sedan tog dottern Sofia över företaget. Tillsammans har vi över 40 års erfarenhet av väskor. Erfarenheten innefattar både detaljhandel samt import av väskor i både skinn och nylon/syntet. Till en början hade vi bara OEM kunder men nu säljer vi även online samt har ett 30-tal återförsäljare i både Sverige och Finland. Så vi vågar påstå att vi har en mycket god kunskap om väskor.

Vi tillverkar BIORI väskorna exklusivt och i högsta kvalitet på ett hållbart och funktionellt sätt i en tidlös Svensk design. Väskorna och accessoarerna är praktiska och väl genomtänkta med den smarta förvaringen. Som ett resultat av detta kan våra kunder använda väskorna både till vardag och fest. Läs mer om vår historia längre ner på sidan.

 

Handväska i skinn Biori 5152-MB. Axelväska, skinnväska, liten väska, väska med kort axelrem.

Tote bags med laptopficka

Väskan är accessoaren som du har med dig till jobbet, på resan och på fritiden. Den är dessutom personlig och ska passa just dig och uppfylla dina önskemål. Tidigare var det nästan en omöjlighet att ta med datorn hem efter jobbet eftersom den var minst sagt stor och klumpig. Men tiderna har förändrats i och med teknikens höga tempo. Vi måste så klart hänga med i förändringarna och hela tiden förbättra väskornas funktionalitet så att de är anpassade efter dagens behov. Vi vill också anpassa väskorna så att man kan använda sin väska vid flera tillfällen.

I och med teknikens framfart så är det idag en självklarhet för många att kunna ta med sin laptop hem efter jobbet. Därför har vi designat våra jobbväskor med en vadderad datorficka. Dessutom finns fickor för mobil, laddare, mediciner och andra privata ting. Allt för att skapa ordning och reda i väskan och underlätta vardagen.

” När jag designade Biori 5104 så var det nästan bara portföljer som hade en vadderad ficka för en laptop. Jag ville ha något annorlunda och en väska man kunde ta med sig ut på en AW utan att det såg ut som en jobbväska”

Sofia Älverdal designer BIORI Sweden

 

Tote bag Biori 5104-B. Axelväska, shopper, laptopväska, totebag, toteväska, datorväska

Handväska för mobilen

När Lasse började arbeta med väskor för över 40 år sedan var mobilen en lådliknande lur som knappast fick plats i någon handväska. Efter det har utvecklingen gått snabbt och som ett resultat av detta så har mobilen blivit lika viktig att ta med överallt precis som plånboken. Vilket egentligen inte är inte alls konstigt med tanke på allt vi gör med mobilen: ringer, fotar, sms:ar och gör handlingslistor för att bara nämna några användningstillfällen.

Handväskan i skinn BIORI 5139 är en ny handväska i skinn för mobilen. Här får du 3 väskor i 1: Handväska med avtagbar och justerbar axelrem,  handväska med avtagbar handledsrem eller en handväska som blir en clutch med anledning av de avtagbara remmarna. 

Handväska i skinn BIORI 5139-S

Fabriken och Garveriet

Att vara direkt importör har många fördelar såsom  direktkontakten med fabriken men även garveriet. Dessa direktkontakter resulterar i snabba beslut men också i att önskvärda ändringar på våra produkter sker i snabb takt. 

Tillverkning

Tillverkning

I garveriet och fabriken i Indien arbetar människor med olika bakgrund och kunskapen om tillverkning har överförts mellan generationer. Handväskorna fylls med kvalité och stolthet från ett mycket skickligt handarbete. Tillverkningen av skinnväskorna sker i ett semi-vegetabiliskt garvat buffelläder. 

Hållbarhet

Hållbarhet

Väskorna tillverkas med naturmaterial och under garvningen tillsätts inga ämnen som är farliga för människa eller miljö. De anställda tillverkar skinnväskorna under bra förhållanden och barnarbete är förbjudet. För att säkerställa detta certifieras fabriken och garveriet vi samarbetar med för SA 8000 & garveriet följer REACH-protokollet. Skinnväskorna andas exklusiv kvalitè och tillverkas av med YKK no 5 dragkedjor som anses vara de bästa. Dessutom är alla metalldelar 100% nickelfria.

Vår historia

Vid starten av familjeföretaget Biori AB 2009 höll Lasse i rodret och år 2016 var det dags för mig att ta över företaget. Idag är jag direkt importör av väskmärket BIORI Sweden. Skinnväskorna och accessoarerna designar jag själv. Ambitionen är att alltid försöka designa den perfekta väskan för att du som kund ska kunna använda väskan vid flera tillfällen och över lång tid. En klassisk Biori väska fylls med kvalitet, funktionalitet och hållbarhet i ett! Kontakta oss för att hitta din närmaste BIORI Återförsäljare. 

Söker du en väska med kvalitet, funktionalitet och hållbarhet i ett så har du hamnat rätt!

Hoppas du hittar favoritväskan hos oss.

Trevlig shopping!

Med vänliga hälsningar

Sofia Älverdal (ägare av Biori AB och designer av BIORI Sweden)

sofia@biori.se

0705-811123

Tillverkning